Välkommen till Barnhälsovården

Vi är till för dig som är förälder och då ditt barn är 0-6 år.
Hos oss arbetar personal med lång erfarenhet av barn och barnsjukvård. Vi har distriktssköterskor , allmänläkare och barnläkare, alla med inriktning mot barn.

Att bli och vara förälder är en stor omställning i livet. Många frågor och funderingar dyker upp. Vi på BVC arbetar med förebyggande hälsovård och erbjuder kostnadsfri hälsoövervakning, vaccinationer enligt det nationella vaccinationsprogrammet samt ger stöd och råd om allt som rör ditt barn.  Tillsammans med er föräldrar följer vi barnets utveckling fram till att barnet är sex år och börjar förskoleklass.

Hembesök

Vi erbjuder hembesök till de nyblivna föräldrar som önskar kontakt med oss. Kontakta oss så snart som möjligt efter förlossningen så bokar vi ett första besök antingen hemma hos er eller hos oss på mottagningen.

Föräldragrupper

Vi erbjuder grupptillfällen för föräldrar och barn. Vid varje tillfälle har vi ett specifikt tema tex. spädbarnsmassage, kost och sömn. Håll utkik efter intressanta ämnen när du är och hälsar på oss på mottagningen.

Lunchstängt:  12 – 13

Vi som arbetar här

Sabina Björkhäll Telefon 08-409 157 11 Distriktssköterska /Barnsjuksköterska

Pamela Hildén Telefon 08-409 157 12 Distriktssköterska

Om ditt barn är sjukt och du har funderingar går det bra att ringa antingen till oss på BVC eller till husläkarmottagningen Nykvarns Vårdcentral  08 – 409 157 00

När BVC eller vårdcentralen är stängd kan du ringa sjukvårdsupplysningen 1177  eller söka på  www.1177.se